Maksuton neuvontanumero (9–16 ma–pe) 0800 05044
Romutuspalkkio_logo

Romutuspalkkiokampanja 2018

Suomessa toteutetaan romutuspalkkiokampanja 1.1.–31.8.2018. Sen aikana kuluttaja saa vanhan henkilöautonsa romutettuaan 1 500 tai 2 500 euron suuruisen alennuksen uuden auton oston yhteydessä.

Romutuspalkkio on 1 500 euron suuruinen sellaisen uuden henkilöauton hankintaan, jonka hiilidioksidipäästöt ovat enintään 110 g/km. Uusille ladattaville hybrideille, täyssähköautoille tai niille autoille, joiden käyttövoimana on joko kokonaan tai osittain korkeaseosetanoli tai maa- tai biokaasu, ei aseteta päästörajaa ja romutuspalkkion suuruus on 2 500 euroa.

Auton ostajan tarkistuslista romutuspalkkiokampanjassa

 
  1. Auto tulee luovuttaa kierrätykseen viralliseen vastaanottopisteeseen, josta auton omistaja saa romutustodistuksen.

Auton romuttaminen on Suomessa maksutonta. Valtuutettujen vastaanottopisteiden sijainnin voi tarkistaa Suomen Autokierrätyksen nettisivulta.

  1. Romutuspalkkiolla hankittavan uuden auton ja romutettavan auton pitää olla henkilöautoja.

Romutettavan auton pitää olla ensirekisteröity vuonna 2007 tai aiemmin.

  1. Romutettavan auton on pitänyt olla liikennekäytössä ainakin jonkin aikaa vuoden 2017 aikana ja sen on oltava liikennekäytössä romutushetkellä.
  2. Romutustodistus ja uuden auton tilaussopimus on päivätty aikavälille 1.1.–31.8.2018.
  3. Romutuspalkkion voi hyödyntää samasta romutettavasta autosta vain kerran ja yhteen uuteen autoon voi käyttää vain yhden romutuspalkkion.
  4. Romutuspalkkio myönnetään vain yksityishenkilölle, joka on omistanut romutettavan auton tai ollut sen haltijana yhtäjaksoisesti ainakin vuoden ajan ennen romutusta.
  5. Romutuspalkkio myönnetään vain sellaisen uuden auton hankintaan, jonka hiilidioksidipäästöt ovat enintään 110 g/km

tai jonka käyttövoimana on joko kokonaan tai osittain korkeaseosetanoli (flexifuel), metaani (maa- tai biokaasu) tai sähkö (täyssähköauto tai ladattava hybridi).


Lisätietoa:

Romutuspalkkiokokeilun sivut www.romutuskampanja.fi