Maksuton neuvontanumero (9–16 ma–pe) 0800 05044

Vastaanottopisteet

Romuajoneuvot

Romuajoneuvojen vastaanottopisteitä on Suomessa lähes 300. Voit etsiä lähimmän vastaanottopisteen alla olevasta karttahausta tai vastaanottopisteiden listalta.

Sähköautojen ajovoima-akut

Elinkaarensa päässä olevien ja vikaantuneiden ajovoima-akkujen vastaanottopisteitä ovat valtuutetut automerkkihuollot sekä Suomen Autokierrätyksen romuajoneuvojen vastaanottopisteet. Merkkihuollot ovat pääasiallinen vastaanottopiste niille akuille, jotka tulevat elinkaarensa päähän ajoneuvon käytön aikana. Romuajoneuvojen vastaanottopisteet puolestaan vastaanottavat ajovoima-akkuja lähinnä kierrätettäväksi tulevista elinkaarensa päässä olevista sähkö- ja hybridiautoista.

Vastaanottopaikat


Toimi näin, kun on aika kierrättää auto


Kun auto on elinkaarensa päässä auton voi toimittaa vastaanottopisteeseen. Monet vastaanottopisteet myös noutavat romuajoneuvoja ilmaiseksi.

Auton asianmukaisen kierrättämisen voi hoitaa myös netin kautta pankin verkkopalvelutunnusten avulla. Tehtyäsi romutuspoistoilmoituksen Internetissä, autosi noudetaan kierrätykseen ja romutustodistus lähetetään postitse.

Auton kierrätyksestä netitse löytyy lisätietoja alla olevista linkeistä:

Kuusakoski Oy

Stena Recycling

Kotitalous voi kierrättää romuajoneuvonsa myös käymällä auton asiakirjojen kanssa lähimmällä A-Katsastus Oy:n tai K1 Katsastajat Oy:n katsastusasemalla täyttämässä romutuspoistoon tarvittavat paperit. Sen jälkeen romuajoneuvo noudetaan viralliseen kierrätysjärjestelmään. Kun auto on saapunut viralliseen vastaanottopisteeseen, lähetetään omistajalle vakuudeksi toimenpiteestä romutustodistus. Tällöin myös kuluttajan vastuu ajoneuvosta päättyy. Huomaathan, että katsastusasemat eivät vastaanota autoja, vaan kierrätettävät autot noudetaan suoraan vastaanottopisteille sopimuksen mukaan.

www.a-katsastus.fi
www.k1katsastajat.fi