Maksuton neuvontanumero (9–16 ma–pe) 0800 05044

Tuottajayhteisöön liittyminen

Yksittäinen tuottaja, ajoneuvojen ammattimainen maahantuoja tai ammattimainen välittäjä voi hoitaa kierrätysvelvollisuutensa liittymällä tuottajayhteisön jäseneksi tekemällä Suomen Autokierrätys Oy:n kanssa tuottajayhteisön jäsensopimuksen.

Tuottajayhteisö tekee tuottajan liittymisestä ilmoituksen Pirkanmaan ELY-keskukselle sopimuksen hyväksymistä ja tuottajatiedostoon merkitsemistä varten.

Tuottajayhteisön liittymismaksu

Tuottajayhteisön liittymismaksu määräytyy liittymistä edeltävän kalenterivuoden aikana maahantuotujen ja Suomessa rekisteröityjen henkilö- ja pakettiautojen määrän mukaan seuraavasti:

Maahantuotujen autojen määrä

Liittymismaksu €                   

≤ 49

300

50-99

600

100-199

1200

200-999

1500

≥1000

2000

Jäsenhakemus

Suomen Autokierrätys Oy:n jäsenyyttä hakeva tuottaja täyttää sähköisen jäsenhakemuksen klikkaamalla oheista linkkiä tai tulostaa hakemuksen tästä linkistä, täyttää lomakkeen ja palauttaa sen Suomen Autokierrätys Oy:lle sivun alalaidassa näkyvään osoitteeseen. Jäsenyyttä hakevalle tuottajalle toimitetaan sen jälkeen sopimus allekirjoitettavaksi.

Hae jäseneksi

Tulostettava jäsenhakemus

Tuottajayhteisön jäsenmaksu


Tuottajayhteisön jäsenen vuotuinen maksuosuus riippuu edellisenä vuonna maahantuotujen (Suomen markkinoille saatettujen) autojen määrästä. Suomen Autokierrätys Oy toimittaa jäsenmaksun määräytymistiedot jäseneksi hakevalle erikseen.

Jäsenmaksun määräytyminen